17 Haziran 2011 Cuma

Sıfır yaka, pileli elbise

Minik, minik desenler, en sevdiğim şey. Bu kumaşı pazarda gördüğümde, 1 saniye içinde aklımdan tonlarca model geçti. Hemen almalıydım ve derhal dikmeliydim diye düşündüm. Bazen, bazı kumaşları, hemen dikeyim istiyorum, nerdeyse bıraksalar pazarda dikmeye başlayacağım:)))
Neyse gelelim dikişimize. Bir çok model geçmiş olsada aklımdan, en son, burada da kullanmış olduğum modele karar verdim. Daha önce aynı modeli kullanarak dikmiş olduğum kırmızı çiçekli pazen elbisemden farklı olarak kolsuz ve yakasız uygulama yaptım ek olarak bir de cep ilave ettim.
Resimde göründüğü gibi, kumaşımı biçtikten sonra, çok fazla detayı olduğundan bol teyellerimi aldım.


Yaka ağzı ve kollara pervaz diktikten sonra gizli dikiş ile kapatmak istedim ama kumaşım o kadar ince ki, kesinlikle olmadı. Bende yine makina dikişi ile kapatmak durumunda kaldım. İlikler, düğmeler, etek ucu derken işte bittti...:)

 



Ütü konusunda kimse uyarmasın:) Farkındayım:)
Gün ışığında fotoğraflamak için işe çantamın içinde getirdim de:(

5 yorum:

  1. İltifatların için çok sağ ol. Ütüsüz olduğu dikkatimi bile çekmedi elbisenin çünkü ben pilelere, açılmış iliklere baktım :) Bahar imreniyorum biliyor musun, hem çalışıp hem hobilerine zaman ayırabilen insanlara. Ben de böyle cicibici, düğmeli, ilikli, pileil bir şey dikebilir miyim acaba? Çok güzel olmuş. Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Evet fark ettim çok güzel olmuş ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. çok güzel olmuş elbise modeli de kumaşı da harika :)

    YanıtlaSil
  4. gercekten çook güzel olmuş!! ben de dikiş dikebiliyorum diye geçiniyodum:)

    YanıtlaSil
  5. Gülen Tezer Üstün , teşekkür ederim...

    zeynep , :)) teşekkürler

    Balköpügü , teşekkürler kumaş salı pazarından...

    Eylem's Wardrobe , teşekkürler...

    YanıtlaSil

yorum:)