8 Haziran 2011 Çarşamba

MOR KARELİ ELBİSE

Resimde gördüğünüz elbiseyi burda dergisinden diktim. Şu anda hangi sayısı olduğunu hatırlamıyorum ama ilgilenenler için bulabilirim.


Yaka kısmında pile detayı var ve toplam 5 parçadan oluşuyor. Ön kısmındaki cepler ve balon etek oluşu elbiseye şık bir hava katıyor. İçini astarlamak gerekiyor. Resimde gördüğünüz üzere astarı henüz fermuara gizli dikiş yapmadım:(






Kumaşını bir Bursa seyehatimde Kapalıçarşıdan almıştım, bu elbiseye kısmet oldu. Kumaşlarımı alırken çoğunlukla planlı almam, beğendiğim her kumaşı alırım. Bir gün mutlaka bir model bir kumaşa cuk diye oturur:)

2 yorum:

  1. Sevgili Bahar; çok güzel olmuş. Ben kalıp kullanmıyorum. Sıfır kumaşla diktiğim hiçbir şey yok çünkü cesaret edemiyorum :) Makine kullanmıyorum, elde dikiyorum ve hep bir şeylerden bozup. Umarım bir gün senin gibi kalıp ve sıfır kumaşla dikmeye cesaretim olur. Kalıp kullanmadığım için bol gelen yerlere pile filan koyuyorum :) Görmek istersen linkleri:

    http://gulentezer.blogspot.com/2010/10/bir-elbise-diktim-o-elbiseyle-de.html

    http://gulentezer.blogspot.com/2010/10/izmir-halasi-tetanos-asisi-yeni-bluz.html

    http://gulentezer.blogspot.com/2010/10/tunik-kolundan-bluz.html

    http://gulentezer.blogspot.com/2010/10/tunik-kolundan-bluz.html

    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  2. merhaba,

    blogunuz güzel olmus, diktiginiz elbiseleri cok begendim. El emekleri ayri güzel oluyor bence:)

    ben suan tatildeyim bu yüzden bloguma bir iki hafta daha ara vermek zorundayim, ama izlemeye almissiniz sevindim, sizinle güzel seyler paylasacagimiza inaniyorum.

    Sevgiyle...

    YanıtlaSil

yorum:)