15 Haziran 2011 Çarşamba

Çiçekli elbise

Bu elbisenin kumaşıda pazardan alınmış parça kumaşlarımdan. Yanlış hatırlamıyorsam 2 TL. Ben 2 parça aldım, birtanesini kullandım. Allah sizi inandırsın, :) pazarda hemen yanımda duran genç bir bayan aynı parçadan10 tane falan aldı. :)) Sormadım ama hala o kadar parça ile ne yapacak diye merak ediyorum:))

Burda dergisi 06/2011 sayısından çıkardım kalıbı. Kalıptaki gibi yakayı V değil, yuvarlak olarak biçtim. Model biraz büyük görünüyor çünkü fermuarı falan olmayan direk giyilebilen dolayısıyla vücuda oturan bir model değil, aksine salaş ve dökümlü duran bir model. 

Yaka ve kol ağzı pervaz dikiminde, etek ucu kıvırmazında, zikzak dikiş kullandım. Bazen bu tip yerlerde zikzak dikiş seviyorum. Özellikle bu modelde olduğu gibi düz bir model çalışıyorsanız, güzel bir hava veriyor çalışmanıza.


Bu arada, çok kolay bir model, kalıbı çıkardın, biçtin, diktin, giydin maksimum 2 saat. Resimde görünmüyor ama yanlardan cepleri de var. 




8 yorum:

  1. o bayan satıyordur ,ben merak edip soruyorum :)hatta fikir alabilirmiyim diyede soruyorum eski terzilerin tiplerinden anlıyorum ,zaten terzilere bakarsan kendilerine bişey dikmezler ben :)kot la giderim her yere ,bazen dügünlerede işlemeli kot:)

    YanıtlaSil
  2. ahh yazacagımı unuttum rengi çok güzel jarsemi kumaş ,yakada zigzag var ,çok hoş durur üzerinde ,yazılarını etiketlermisin ,bunu yapmanda seni daha çabuk bulmalarını saglar ,

    YanıtlaSil
  3. mailinize bakarmısınız :)

    YanıtlaSil
  4. canım bu kumaş h&m in kumaşı. bende de pamuklusu var (penye değil bendeki.) izlemeye aldım blogunu.. sevgiler canm . azcık gezeyim blogunda...

    YanıtlaSil
  5. Hayırlı olsun hoş geldiniz aramıza..
    Ben genelde kalıpsız çalışıyorum elbette zamanla elde edilen tecrübelerle oluyor,diktiklerinize dikkat ederseniz keserken kalıpsız çalışmanın keyfi bir başkadır hele düz modellerde:)Başarılar diliyorum size de ellerinize sağlık çokta güzel olmuş.
    Çiğdem'e katılıyorum başlık yazarken postlarınıza mesela sıfır yaka düz elbise vs gibi başlık ve özellikle etiketleme yaparsanız google aramalarında ilk sıralara çıkma olasılığınız artar..
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  6. Zeynep çok teşekkürler, son postumun başlığana dikkat edersen, uyarını hemen uygulamaya koydum...

    YanıtlaSil
  7. morcum atölyecimm harika bir elbise olmuş ellerine sağlık bayıldım...nereden başlasam nasıl yapsamda şu dikişi öğrenebilsem neler var kafamda nelerrrr ama uygulayamıyorum bööööö bunlarda timsah gözyaşlarımın hıçkırık sesleri böööö:(((

    YanıtlaSil
  8. PEMBEBAKTERİ , Ağlamaaaa, lüffen:) bu elbise özellikle çok kolay, herkeşler dikebilir...

    YanıtlaSil

yorum:)